dissabte, 6 d’octubre de 2012

Suïssos

La següent massa que vaig provar va se la de suïssos. Però em vaig oblidar de les fotos, aixi que he recuperat aquestes que vaig fer fa temps.



Ingredients:
170 grs. de llet.
75 grs. de sucre.
120 grs. de mantega.
20 grs. de llevat fresc.
4 ous mitjans.
550 grs. de farina de força.
1 culleradeta de sal.

Per decorar:
1 ou
100 grs. de sucre.

La preparació:

Posem la llet, el sucre i la mantega al vas programen 2 minuts, 37º, velocitat 2.
Despres  afegim el llevat fresc i els ous barrejats, posem 5 segons velocitat 4.
Posem la meitat de la farina i barregem 15 seg. velocitat 6. i per acabar i afegim la resta de la farina amb la sal i programem 3minuts vas tancat velocitat espiga.
Ho deixem reposar fins que dobli el volum, aproximadament 30 minuts. Ens queda una massa una mica enganxosa, ho posem sobre el marbre, on hi hem escampat farina, hi fem un cilindre amb les mans, i fem trossets de uns 65 g. mes o menys. Fem boletes i les aplastem una mica i les posem sobre la safata del forn, on hi hem posat paper de forn. Les deixem llevar fins que tornin a doblar el volum, despres els hi fem un tall i les pintem amb l'ou batut i ho decorem amb el sucre moll.
Escalfem el forn a 250º i quant els Suïssos hagin doblat el seu volum, ho enformem 7 minuts. La cocció a de ser rapida perquè quedin esponjosos.










2 comentaris:

  1. MMMMMmmmm...que em pots enviar uns quants????? Estaria molt bé fer l'esmorzar de dilluns amb aquests suïssos!!!!
    Salut i bona setmana!
    petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Que bons Montse, ara mateix me'n menjaría una x esmorzar i els palets de mes abaix també!!!!

    ResponElimina