dissabte, 22 de setembre del 2012

Pastis de poma amb cruixent de nou

Varem convidar, una molt bona amiga a fer el cafè i el meu home, va preparar aquest pastis tan suculent, amb el seu joguet preferit, la thermomix.


Per la pasta necessitem:
                                     3 ous
                                 150 grs. de sucre
                                   90 grs. de oli de gira-sol
                                 100 grs. de llet
                                 180 grs. de farina de reposteria
                                     1 sobre de Royal
                                     1 pessic de sal
                                     3 pomes pelades i tallades a lamines

1er.  Escalfem el forn a 180º. i preparem un motlle rodo de 28-30 cm. i l'untem amb mantega,
         i escampem una mica de farina.
2on.  Amb el vas net,  triturem el 100 grs. de sucre i el reservem per fer el cruixent de nous.
3er.   Col·loquem la papallona dintre el vas.
4art.  Posem dins el vas, els ous, el sucre i programem 3minuts, 37º, velocitat 3'5.
5é. Quant estigui tornem a programar 3minuts, velocitat 3'5 i sense programar temperatura.
6e.   Afegim el oli, la llet i tornem a barrejar 2segons, velocitat 3.
7e.   Al final i afegim la farina, el Royal, la sal i programem, 6 segons, velocitat 3. Posem la barreja dins el motlle, hi posem les pomes sobre la pasta, el posem al forn una 25-30 minuts, que ens quedi cuit. I mentrestant preparem el cruixent.

Per el Cruixent de nou:

                               1 ou
                           100 grs. de sucre glas.
                               1 sobre de sucre avainillat.
                           100 grs. de mantega a temperatura ambient, a trossets.
                           100 grs. de nous picades grosses.

1er. Sense netejar el vas, i deixant la papallona dintre, posem el ou, el sucre glas, que teniem reservat ,el sucre avainillat i programem, 1 minut, velocitat 3'5.
2on. Afegim la mantega i programem 45 segons, velocitat 3'5.
3er. Traiem la papallona i afegim les nous i ho barregem amb l'espàtula.
Quant estigui el pastis fet, el traiem del forn i li posem el cruixent de nous per sobre, el tornem a introduir dins el forn durant 10-15 minuts, fins que estigui daurat i cruixent.
Esperem que es refredi, el desmotllem i servim.

Va ser un acompanyament perfecte.




2 comentaris:

  1. Mmmm m'agrada, és molt bona tot i que s'ha de dir que el cruixent d'en Josep és veu molt més torrat i cruixent!!

    ResponElimina
  2. La molt bona amiga dec ser jo....jajaja...
    Dono fe de que estava boníssim!
    En Josep sense cap dubte és un cuiner magnífic!

    ResponElimina