Ahir varem fer festa grossa a casa. I vam preparar una mica de menjar per els convidats que varen venir, la maquineta va posar-se en marxa de bon mati i fins el vespre no va parar. Una de les ultimes coses que varem preparar, va ser all i oli, però com que era la primera vegada que el feiem se'ns va tallar, sort que hi havia la Judith a la festa i ens el va salvar i va quedar, segons diuen, que feia tallar la respiració, boníssim, però amb els nervis que ja començaven arribar,els convidats, no li vaig fer la foto corresponent i de l'aigua de València que ens va preparar tampoc, però be un altre dia serà.
Varem fer :
Quixe de bacó
1-Posem tots els ingredients al vas per fer la massa i programem 15 seg. vel.6
2-Posem la massa que surt amb una bossa de plàstic i la posem dins la nevera uns 15 minuts.
3-Estirem la massa amb el corro i la posem dins el motlle i perquè quedi ven sallat agafem aigua i la passem per el costat del motlle.
4-Escalfem el forn a 180º.
5-Ho tornem a posar a la nevera 15minuts i despres pintem tota la superfície amb el ou batut i punxem la superfície amb una forquilla.
6-Despres el posem 15 minuts al forn,
7-Ratllem el formatge 15 segons vel. progressiva 5-10 i ho reservem.
8-Separem un parell de tires de bacó i la resta la posem al vas 4 segons vel. 5 i també ho reservem.
9-Posem al vas, la llet, la nata, la farina, la mantega, el oli, la sal i el pebre. A 5 minuts, 90º i velocitat 4.
10- Afegim els ous i el bacó trossejat, i ho barregem 5 segons velocitat 2.
11-Ho aboquem dins la massa i ho cobrim amb el formatge i per sobre i posem les tires de bacó.
Introduirem durant 15 minuts al forn, i ja esta.
Rotlles de pasta de full amb pernil i formatge, boulovants amb brandada de bacallà
Pastis de peix
Culans de xocolata amb sorpresa de maduixa i espuma de llimona fresca.
Varem fer :
Quixe de bacó
Ingredients per la massa: 175gr. de farina
65gr. mantega
35gr. d'aigua
1 pessic de sal
1/2 cullerada de sucre
1/2 cullerada de llevat químic.
per pintar la massa: 1 ou batut
per el farcit: 65 grs. de formatge Gouda
75 grs. de bacó amb tires.
200 grs. de llet entera
50 grs, de nata liquida.
20 grs, de farina
15 grs. de margarina.
5 grs. d'oli d'oliva.
1/2 cullerada de sal
pebre
2 ous1-Posem tots els ingredients al vas per fer la massa i programem 15 seg. vel.6
2-Posem la massa que surt amb una bossa de plàstic i la posem dins la nevera uns 15 minuts.
3-Estirem la massa amb el corro i la posem dins el motlle i perquè quedi ven sallat agafem aigua i la passem per el costat del motlle.
4-Escalfem el forn a 180º.
5-Ho tornem a posar a la nevera 15minuts i despres pintem tota la superfície amb el ou batut i punxem la superfície amb una forquilla.
6-Despres el posem 15 minuts al forn,
7-Ratllem el formatge 15 segons vel. progressiva 5-10 i ho reservem.
8-Separem un parell de tires de bacó i la resta la posem al vas 4 segons vel. 5 i també ho reservem.
9-Posem al vas, la llet, la nata, la farina, la mantega, el oli, la sal i el pebre. A 5 minuts, 90º i velocitat 4.
10- Afegim els ous i el bacó trossejat, i ho barregem 5 segons velocitat 2.
11-Ho aboquem dins la massa i ho cobrim amb el formatge i per sobre i posem les tires de bacó.
Introduirem durant 15 minuts al forn, i ja esta.
Rotlles de pasta de full amb pernil i formatge, boulovants amb brandada de bacallà
Ingredients per la brandada de bacallà: 2 dents d'all
100 grs. d'oli d'oliva
100 grs. d' oli de gira-sol
400 grs. de bacallà sense espines
i a trossos
70 grs. de llet.
1 pessic de pebre.
1-Posem els alls al vas i posem 5segons velocitat 7.Baixem els trossos al centre del vas.
2- Posem els olis i programem 6 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera. Ho
separem en un vas que resisteixi el calor i o reservem.
3-Netegem el vas i posem el bacallà, la llet i el pebre. 6 minuts, temperatura varoma,
velocitat 1. Quant estigui agafem el vas i el traiem de la màquina i el deixem refredar
10 minuts.
4-Posem el vas a la màquina i triturarem 30segons, velocitat progressiva 5-10, amb
l'espàtula baixem els trossos, al centre del vas.
5-Programem velocitat 5 i sense programar temps anem afegim l'oli de mica en mica.
quant estigui tot el guardem a la nevera.
Despres havans de menjar ho posem dins els boulovants, i posem el pebrot escalivat
a sobre.
Ingredients: 400gr. de pals de cranc
5 ous
200 grs. de tonyina en llauna.
400 grs. de llet evaporada.
6 pebrots del pi-quillo.
1/2 cullerada de sal.
1 pessic de pebre.
per acompanyar sala rosa o maionesa.
1- Folrem amb fil un motlle de plum-cake.
2-Posem els palets de cranc en el va i els trossegem 4 segons velocitat 4, reservem la meitat.
3-Afegim els ous, la tonyina, la llet, els pebrots, la sal i el pebre. Programem 7 minuts, 90º, velocitat 5.
4- Afegim els palets reservats i ho barregem amb l'espàtula, ho posem dins el motlle i li donem uns copets perquè quedi sense aire a dins.
El guardem a la nevera com a minim 2 hores i despres el desemmotllem i el servim amb salsa rosa o la maionesa.
Ingredients per els Culans: 170 grs. de xocolata per fondre amb llet
170 grs. de mantega a temperatura ambient
3 ous.
3 rovells d'ou.
60 grs. de sucre.
50 grs. de farina de rebosteria.
1- Escalfem el forn a 240º.
2-Posem al vas la xocolata i programem 20 segons, velocitat progressiva 5-10.
3-I afegim la mantega i programem 3 minuts, 80º, velocitat 2.
4-Afegim els ous, els rovells i el sucre, programem 30 segons velocitat 3.
5-Afegim la farina i programem 15 segons velocitat 3.
6-Posem la barreja dins de motlles individuals de silicona.
7-Els posem al forn 7 minuts. els traiem del forn, i els servim de seguida, i ens queda cuit per fora i la xocolata fossa a dins.
Espero, que si teniu ocasió de provar aquestes receptes, us agradin tan com els nostres convidats, i que us aprofitin.
Tot era boníssim!!!
ResponEliminaMontse tu i en Josep sous uns grans amfitrions jejje
Moltes felicitats!!!
ResponEliminaT'he atorgat un premi Liebster!!!!!
Continua així!!!!!!
Petons!!
Olga