L’ idea de fer aquestes postres, va ser veure les fotos del bloc d’ Albert de La cuina de sempre que deien mengem mengem.
El dia 6 anàvem a celebrar les fires de Sant Narcís a Girona, ho sigui que una data ideal per poder provar aquest pastissets.
Aquí va la recepta, no es de la cuina de sempre, es una barreja.
La crema (la cuina de sempre)
1 litre de llet
4 rovells d’ou
250 gr. de sucre
100 gr. de maicena
Vainilla en pols, canyella en pols.
Bullim 3/4 de litre de llet amb el sucre, remenat. Desprès amb el quart que queda fred, hi barregem la maicena, la vainilla en pols, i la canyella. Quant la llet arrenqui el bull , baixem el foc, hi afegim la barreja de la maicena, passada per un colador i desprès les clares hi remenem tot amb un batedor manual fins que quedi el batedor dret al mig del ansat. El deixem refredar i li posem un paper film per sobre perquè no faci crosta.
La planxa (de la cuina del Isma)
150gr. de sucre en pols
Mantega
75gr. farina
3 clares d’ou
6 ous
50 gr. de glucosa (es de l' Albert)
Barregem els rovells i el sucre pols, fins que es quedi una crema esponjosa.
Les clares les posem a punt de neu, amb un pols de sal, i quant estiguin muntades, hi afegim la crema esponjosa dels rovells, una vegada tot barrejat i afegim la farina i la glucosa tamisada a poc a poc, perquè no ens baixin les clares. Posem paper de forn a la safata per el forn i el untem amb la mantega. Obrim el forn a 180ª uns 10 minuts.L’ Albert hi posava licor a la placa, però ho he descartat per els nens. Espero que us agradi, tan com a nosaltres ens han agradat.
Boníssima aquesta recepta!! Saps que els piononos són un postre típic de Granada.
ResponEliminasi si, però sembren per el nom italians,
ResponElimina