diumenge, 3 de juliol del 2011

Pastis de crema i xocolata


PASTIS DE CREMA I XOCOLATA

Aquesta recepta si que em va sortir tot un desastre,
però l’he volgut posar perquè a trossets, no ho sembla,
per la vista ho es,
pero per el gust va volar.

Per el pa de pessic:

3 rovells d’ou.

1 ou sencer.

50 g. de sucre.

80 g. de farina tamisada.

20 g. de maizena.

30g. d’ametlla en pols.

3 clares d’ou.

80g. de sucre.

Batem els 3 rovells d’ou, l’ou sencer i 50g. de sucre fins que ens quedi ben esponjós, i tripliquin el volum.

Apart batem les clares a punt de neu i desprès i anem incorporant els 80 g. de sucre a poc a poc.

Barregem lleugerament els rovells batuts, les clares esponjades i desprès hi anem incorporant  totes les farines tamisades. Ho remenem tot suament. Ho posem a un motlle d’uns 20cm. de diàmetre prèviament untat amb mantega i enfarinat, ho posem al forn prèviament escalfat 180º durant 20 minuts.

El deixem reposar fins l’endemà per muntar-ho.

L’obrim per la meitat i l’omplim de la crema pastissera.

Crema pastissera

500ml. de llet.

1 branca de canyella.

1 branca de vainilla.

80g. de sucre.

40 g. de farina.

20 gr. de maizena.

3 ous.

1 rovell d’ou.

Reservem ½ vas de llet i escalfem la resta de llet amb la canyella i la vainilla.

En un vol hi posem la farina, la maizena, el sucre, el ½ vas de llet i els ous batuts. Ho barregem tot i posem un raig de la llet calenta i continuem barrejant, desprès ho posem tot en un casso i ho posem a foc baix  sense parar de remenar, fins que qualli.

Per el farcit de crema de xocolata:

500 ml. de nata liquida.

100 ml. de llet sencera.

 4 rovells d’ou.

75 g. de sucre

Un pols de sal

25 g, de maizena

250g. de xocolata 64% de cacau.

8 g. de fulles de gelatina

2 clares d’ou

En un cassó, escalfem la nata i la llet.

Batem els rovells d’ou, amb el sucre i la sal fins que quedi blanquinós, desprès hi afegim el mido, fins quedi una mescla homogènia. Ho aboquem dins el cassó amb la nata i la llet fins que quedi aspes. Immediatament posem aquesta crema amb la xocolata trossejada i la remenem fins que quedi homogènia i es desfaci completament. En un bol d’aigua freda s’hidrata la gelatina durant 5-10 minuts.

Mentrestant muntem les clares amb una cullerada de sucre. Quant la crema de xocolata encara és calenta hi posem la gelatina hidratada fins que es dissolgui completament. Finalment quant la crema sigui tèbia hi posem les clares muntades i ho barregem suaument. Desprès posem la mescla de xocolata sobre els pa de pessic amb una capa de uns 4o 5 cm. i ho posem a la nevera un mínim de dos hores. La crema sobrant la posem en pots de vidre per servir-ho individualment i podem posar una cullerada de mascarpone per sobre.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada