dilluns, 14 de gener del 2013

Mil fulles de dolç de llet

Despres de un descans molt llarg, avui em decideixo a tornar a entrar totes les receptes que hem anat fet dia a dia, hi que per la meva  obsessió a la lectura he deixat d'entrar. Però es clar no es te temps de tot el que es vol fer, ara torno estar carregada de energia de lectura i posarem totes les receptes que el meu estimadissim pastisser particular ha fer per endolçarnos la vida.

Començarem amb el pastis que va veure a la revista d' octubre de la Thermomix.
Es un pastis laboriós però el resultat es molt satisfactori.

Per 12 Racions :
300 Grs. de farina
200 grs. de mantega freda a trossos
200 grs. de nata freda
450 grs. de dolç de llet.
4-5 cullerades de coco ratllat
50 grs. de xocolata fondant.
50 grs. de xocolata amb llet.
30 grs. de xocolata blanca.

1er. Posem en el vas la farina, la mantega i la nata. 15 segons vel. 6
2 on. Amb la massa que ens quedi en fem unes 6 boletes de uns 110 grs. cada una i les emboliquem amb paper film i les posem al congelador de 25 a 30 minuts.
3er esclafem el forn a 200 º
4 art. Agafem les boles una a una i  la posem sobre paper de coure on hi haurem escampat farina amb el corro fem com una pizza petita, uns 3-4 mm. de gruix i uns 22 cm de diàmetre  punxem la massa i les posem  al forn 12 minuts o fins que estiguin torrades,per separat, despres les traiem i les deixem refredar. i no les ajuntem fins que estiguin fredes.
5 e. Despres comencem a fe  el pastis. Posem una placa sobre una superfície plana i li escampem 2-3 cullerades de dolç de llet, que ha de ser ben fred, per sobre. Anem posant les plaques i el dolç de llet fina a la cinquena que la posarem invertida, pa part mes plana sobre i la deixarem sense cobrir.
6 e Despres posem el costat dolç de llet, amb una espàtula l'estirem per que no es vegin les plaques per el costat i despres hi escampem amb les mans el coco ratllat una vegada esta preparat i ho posem a la nevera.
7 e Posem en el vas la xocolata fondant i la de llet i ho esmicolem  5 seg. /vel. 7.Fem baixar els trossos al fons del vas i programem 5 minuts/ 60 º/ vel 2. per fondre la xocolata.
8 e. posem la xocolata blanca dins una manega pastissera i la posem al microones per que es fongui, vigilant sempre que fer-ho amb espais curts de temps per que no es cremi.
9 e. Escampem la xocolata negre per sobre el pastis i despres agafem la manega pastissera i despres a sobre el pastis fem una aspira començant per el centre fins al costat d'on s'acaba el pastis. Amb un escuradents o palet, fem línies del centre fins a fora i ens quedara ben decorat.  Ho posem a la nevera fins que la xocolata sigui consistent i despres ja el podrem fer servir.
Espero que us agradi a casa va volar. Com tot el que fa.
Fins aviat







2 comentaris:

  1. JA era hora nena!!!
    OStres aquests pastís no l'he provat i te una pinta d'escàndol!!!
    Diga-li al teu estimat pastísser particular si el dissabte quan vingueu a casa en pot portar un per berenar jejejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Escolat que es això de pressionar, estic molt "liada" llegint, hihihihi.
      Però no crec que t'el faci per dissabte, segur que buscara un altre repte.
      Entre tu hi ell, haure de fer molt d'exercici per posar-me dins el biquini.

      Elimina