dissabte, 16 de març de 2013

DELICIA DE MERENGA

Aquest es un pastis per celebrar l'aniversari de la meva mare, el va fer en Josep, no es rodo, es original. A mi em va semblar un xic empalagos, massa mantega.

ingredients

LA MASSA

300 grs. de farina
180 grs. de mantega a trossos. (a temperatura ambient).
1 pols de sal
90 grs. de sucre glas
3 rovells d' ou-
80 grs. de nous trossejades.

COBERTURA

5 clares d' ou
1 sobre de preparat per flam (per quatre racions)
60 grs. de sucre glas.

FARCIT

250 grs, de mantega a trossos (a temperatura ambient).
250 grs. llet condensada (cuita uns 10 minuts a una olla pressió o a 30 minuts amb una olla normal)

Per l' elaboració de la massa,
1er. posem la farina dins el vas, la mantega, la sal, el sucre i els rovells. 20 segons vel.6.
ho traiem del vas, ho fem un bloc i ho emboliquem amb paper film, o dins una bossa de plàstic i ho deixem reposar a la nevera 15 minuts.
2 on. escalfem el forn 180 º C
3er.  Posem la massa sobre paper de coure i per sobre li posem un altre tros de paper, despres amb el corrou ho fem corre fins que ens quedi un triangle de 30 X 40 cm. Traiem el paper de sobre, ho posem sobre la safata del forn hi escampem les nous per sobre amb el corrou suaument per que s' enganxin amb la massa i ho posem al forn 180 º C. uns 20 minuts. ho traiem i ho reservem.
4 art. escalfem el forn a 130 º C.

Per l'elaboració de la cobertura,
1er. amb el vas molt net i sec, hi posem la papallona, hi posem les clares i programem 6 minuts / vel. 3.5.
Mentre es fan les clares, posem en un vol el preparat de flam, el sucre glas i ho barregem.
2 on. quant les clares estiguin muntades  les posem de mica en mica dins el vol i ho barregem amb moviments suaus i de baix a dalt com si tapéssim sempre el centre. Quant estigui ven barrejat  ho escampem sobre superfície de la massa i ho posem al forn 130 º C durant 30 minuts.
3er. ho traiem del forn i hop deixem refredar aproximadament 1 h. i despres quant estigui fred ho tallem a tres lamines iguals i ho guardem.

Per l'elaboració del farcit,
1er. posem en el vas, la papallona, que ho tindrem tot net i posarem la mantega, el toffee i programarem      1 minut 30 segons velocitat 3.5. 

El muntatge,

1er. amb una safata per servir, colocar una de les planxes de la massa, hi posem la meitat del farcit, estirant-lo per tota la planxa. Hi posem una altra planxa a sobre i estenem la resta del farcit, al final hi posem la ultima planxa hi ho guardem a la nevera fins el moment de servir.

Quant l'anem a servir hi posem sucre glaç per sobre perquè quedi mes ben acabat.















Per els que els hi agrada la mantega els hi agradara, espero que el proveu .

6 comentaris:

  1. A mi em passa el mateix que a tu, no m'agrada gaire la mantega...
    Quin tall més bonic!!! T'ha quedat molt bé!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Jo en dono fe, perquè l'he provat!!!
    ES boníssim!!!

    ResponElimina
  3. Hola, t'he deixat un regal al meu bloc, espero que t'agradi.
    Petons. Núria
    http://tastetsdebruixa.wordpress.com/

    ResponElimina
  4. Hola!! T'he atorgat el premi Best Blog!!
    Felicitats!!
    http://elreceptari.blogspot.com.es/2013/04/premi-best-blog.html

    ResponElimina
  5. Quina pinta!!!
    Enhorabona tens un premi al meu blog.
    Chus.

    ResponElimina
  6. Apa!!:)
    Al meu bloc també i probablement sigui el mateix: deu ser que això de "desastre" no és ben bé així :D De fet aquest pastís fa una pinta fantàstica!!!
    Per si t'interessa: a aquí pots trobar el link al teu bloc http://bruixesalacuina.blogspot.ch/2013/04/panets-de-viena.html
    Una abraçada
    Dolors

    ResponElimina