dilluns, 21 de maig de 2012

FESTES DE PORQUERES 2012

Ahir varem fer festa grossa a casa. I vam preparar una mica de menjar per els convidats que varen venir, la maquineta va posar-se en marxa de bon mati i fins el vespre no va parar. Una de les ultimes coses que varem preparar, va ser all i oli, però com que era la primera vegada que el feiem se'ns va tallar, sort que hi havia la Judith a la festa i ens el va salvar i va quedar, segons diuen, que feia tallar la respiració, boníssim, però amb els nervis que ja començaven arribar,els convidats,  no li vaig fer la foto corresponent i de l'aigua de València que ens va preparar tampoc, però be un altre dia serà.

Varem fer :

Quixe de bacó 
Ingredients per la massa: 175gr. de farina
                                       65gr. mantega
                                    35gr. d'aigua
                                         1 pessic de sal
                                                1/2 cullerada de sucre
                                                           1/2 cullerada de llevat químic.
per pintar la massa:      1 ou batut
                                 per el farcit:    65 grs. de formatge Gouda
                                                     75 grs. de bacó amb tires.
                                          200 grs. de llet entera
                                               50 grs, de nata liquida.
                                    20 grs, de farina
                                           15 grs. de margarina.
                                         5 grs. d'oli d'oliva.
                                     1/2 cullerada de sal
                           pebre
                                                                                         2 ous
1-Posem tots els ingredients al vas per fer la massa i programem 15 seg. vel.6
2-Posem la massa que surt amb una bossa de plàstic i la posem dins la nevera uns 15 minuts.
3-Estirem la massa amb el corro i la posem dins el motlle i perquè quedi ven sallat agafem aigua i la passem per el costat del motlle.
4-Escalfem el forn a 180º.
5-Ho tornem a posar a la nevera 15minuts i despres pintem tota la superfície amb el ou batut  i punxem la superfície amb una forquilla.
6-Despres el posem 15 minuts al forn,
7-Ratllem el formatge 15 segons vel. progressiva 5-10 i ho reservem.
8-Separem un parell de tires de bacó i la resta la posem al vas 4 segons vel. 5 i també ho reservem.
9-Posem  al vas, la llet, la nata, la farina, la mantega, el oli, la sal i el pebre. A 5 minuts, 90º i velocitat 4.
10- Afegim els ous i el bacó trossejat, i ho barregem 5 segons velocitat 2.
11-Ho aboquem dins la massa i ho cobrim amb el formatge i per sobre i posem les tires de bacó.
Introduirem durant 15 minuts al forn, i ja esta.

Rotlles de pasta de full amb pernil i formatge boulovants amb brandada de bacallà
Ingredients per la brandada de bacallà:         2 dents d'all
                                                                       100 grs. d'oli d'oliva 
                                                                             100 grs. d' oli de gira-sol 
                                                                                         400 grs. de bacallà sense espines
                                                                    i a trossos
                                                                70 grs. de llet.
                                                                        1 pessic de pebre.
1-Posem els alls al vas i posem 5segons velocitat 7.Baixem els trossos al centre del vas.
2- Posem els olis i programem 6 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera. Ho                   
separem en un vas que resisteixi el calor i o reservem.                                              
3-Netegem el vas i posem el bacallà, la llet i el pebre. 6 minuts, temperatura varoma, 
velocitat 1. Quant estigui agafem el vas i el traiem de la màquina i el deixem refredar 
10 minuts.
4-Posem el vas a la màquina i triturarem 30segons, velocitat progressiva  5-10, amb 
l'espàtula baixem els trossos, al centre del vas.
5-Programem velocitat 5 i sense programar temps anem afegim l'oli de mica en mica. 
quant estigui tot el guardem a la nevera.
Despres havans de menjar ho posem dins els boulovants, i posem el pebrot escalivat
a sobre.

 Pastis de peix
Ingredients:  400gr. de pals de cranc
5 ous
                           200 grs. de tonyina en llauna.
                      400 grs. de llet evaporada.
                      6 pebrots del pi-quillo.
          1/2 cullerada de sal.
            1 pessic de pebre.
        per acompanyar sala rosa o maionesa.

1- Folrem amb fil un motlle de plum-cake.
2-Posem els palets de cranc en el va i els trossegem  4 segons velocitat 4, reservem la meitat.
3-Afegim els ous, la tonyina, la llet, els pebrots, la sal i el pebre. Programem 7 minuts, 90º, velocitat 5.
4- Afegim els palets reservats i ho barregem amb l'espàtula, ho posem dins el motlle i li donem uns copets perquè quedi sense aire a dins. 
El guardem a la nevera com a minim 2 hores i despres el desemmotllem i el servim amb salsa rosa o la maionesa.

 Culans de xocolata amb sorpresa de maduixa i espuma de llimona fresca.

Ingredients per els Culans: 170 grs. de xocolata per fondre amb llet
                                               170 grs. de mantega a temperatura ambient
3 ous.    
           3 rovells d'ou.
         60 grs. de sucre.
                            50 grs. de farina de rebosteria.

1- Escalfem el forn a  240º.
2-Posem al vas la xocolata i programem 20 segons, velocitat progressiva 5-10.
3-I afegim la mantega i programem 3 minuts, 80º, velocitat 2.
4-Afegim els ous, els rovells i el sucre, programem 30 segons velocitat 3.
5-Afegim la farina i programem 15 segons velocitat 3.
6-Posem la barreja dins de motlles individuals de silicona.
7-Els posem al forn 7 minuts. els traiem del forn, i els servim de seguida, i ens queda cuit per fora i la xocolata fossa a dins.


Espero, que si teniu ocasió de provar aquestes receptes, us agradin  tan com els nostres convidats, i que us aprofitin.

2 comentaris:

  1. Tot era boníssim!!!
    Montse tu i en Josep sous uns grans amfitrions jejje

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats!!!
    T'he atorgat un premi Liebster!!!!!
    Continua així!!!!!!
    Petons!!
    Olga

    ResponElimina