divendres, 9 de març del 2012

Aniversari de la Tània

Ara ja puc descobrir el meu petit secret,  a casa tenim forn nou. El vell ja tenia 20 anys i ja havia arribat a la seva fi, ho sigui que un bon cop de cap i em comprat aquest  Smeg, que va perfecte. 
Havia de ser l’excusa, per fer venir a casa, a la nostra amiga Tània que ha fet 40 anys i com que no ho volia celebrar amb una festa, li volíem fer el detallet d’ aniversari,  fer-li un pastisset. Però com que ella es especialista a capgirar els nostres plans sense saber-ho, no va passar així.
 A la fi amb la Marta varem decidir de dilluns preparar una base de pastis i el dimecres el varem farcí i li varem portar.
 Li va agradar molt. "Be crec que tot lo dolç li agrada".

Aquí us deixo la recepta, especial Marta i Montse, per la Tània:
Biscuit  genovès per 6 persones amb thermomix:
Ingredients:
4 ous/ 120G de sucre / 1 sobre de sucre de vainilla /  120g. de farina de pastissos / un pesic de sal / margarina si el motlle no es de silicona, sinó aigua.

-Es calfem el forn a 180º
-Posem la papallona a les ganivetes, desprès posem els ous, el sucre, el sucre de vainilla. Programen 6 minuts, 37º, velocitat 4.
-Desprès tornem a programar 6 minuts, velocitat 4, sense temperatura.
-Afegim la farina a poc a poc, al voltant de la papallona i la sal, programem  4 segons, velocitat 3. I desprès trèiem  la papallona  i ho barregem suau ment .
Ho aboquem al motlle de 22cm. de silicona, prèviament humit. Ho piquem sobre el marbre perquè s’escampi be hi no hi quedi aire a dins. El posem 20 o 25 minuts al forn.  Després el traiem i el deixem reposar un dia (nosaltres ho varem deixar dos dies).

Desprès el varem obrir per la meitat i varem regar amb moscatell, la part de sota. Varem posar melmelada de préssec a sobre el moscatell, el varem tancar i cobrim tot el pastis amb xocolata fosa.  Amb el motlle de nº varem fer el 4 i el 0 i varem deixar-ho refredar  tot.
Quant la xocolata es va refredar, varem posar-hi els números i els cors de sucre.
I així va quedar

 Espero que us agradi, es molt senzill de fer , i amb companyia a alhora de fer-lo i menjar-lo va ser perfecte.

6 comentaris:

  1. Fantàstic! El pastís bonissim i la companyia inmillorable!

    ResponElimina
  2. Ohhh quin detallet!!! Encara que ja me l'havien xibat jejejje
    Quin forn MOntse ara si que no tens excusa per preparar aquests deliciosos pastíssos.
    Jo en faig 40 el 3 d'abril t'ho dic per si vols... jejjejje

    Judith

    ResponElimina
    Respostes
    1. Judith que en David et sortirà amb un "detellasso" espectacular, com vols un pastisset de no res. jijijiji

      Elimina
  3. Molt bé per aquest pastís! Segur que a la Tània li va fer molta ilu rebre'l. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, a tothom fa ilu. rebre algun detallet quant no t'el esperes oi??
      Petons

      Elimina