dimarts, 8 de novembre del 2011

PIONONO DE CREMA


L’ idea de fer aquestes postres, va ser veure les fotos del bloc d’ Albert de La cuina de sempre  que deien mengem mengem.
El dia 6 anàvem a celebrar les fires de Sant Narcís a Girona, ho sigui que una data ideal per poder provar aquest pastissets.
 El resultat doncs molt be i molt bo.
Aquí va la recepta, no es de la cuina de sempre, es una barreja.
La crema (la cuina de sempre)
1 litre de llet
4 rovells  d’ou
250 gr. de sucre
100 gr. de maicena
Vainilla en pols, canyella en pols.
Bullim 3/4 de litre de llet amb el sucre, remenat. Desprès amb el quart que queda fred, hi barregem la maicena, la vainilla en pols, i la canyella. Quant la llet arrenqui el bull , baixem el foc, hi afegim la barreja de la maicena, passada per un colador i desprès les clares hi remenem tot amb un batedor manual fins que quedi el batedor dret al mig del ansat. El deixem refredar i li posem un paper film per sobre perquè no faci crosta.
La planxa (de la cuina del Isma)
150gr. de sucre en pols
Mantega
75gr. farina
3 clares d’ou
6 ous
50 gr. de glucosa (es de l' Albert)
Barregem els rovells i el sucre pols, fins que es quedi una crema esponjosa.
Les clares les posem a punt de neu, amb un pols de sal, i quant estiguin muntades, hi afegim la crema esponjosa dels rovells, una vegada tot barrejat i afegim la farina i la glucosa tamisada a poc a poc, perquè no ens baixin les clares. Posem paper de forn a la safata per el forn i el untem amb la mantega. Obrim el forn a 180ª uns 10 minuts.
Quant tenim la placa feta, la enrotllem amb un drap humit quant estigui fred, hi escampem la crema, desprès el tallem a porcions i les posem al plat, posant-l’hi mes crema per sobre i cremant-la. Desprès pintem per sobre en gelatina de poma i posem una mica de crocant, i llest per servir.
L’ Albert hi posava licor a la placa, però ho he descartat per els nens. Espero que us agradi, tan com a nosaltres ens han agradat.


2 comentaris:

  1. Boníssima aquesta recepta!! Saps que els piononos són un postre típic de Granada.

    ResponElimina
  2. si si, però sembren per el nom italians,

    ResponElimina