Aquest tortell tan internacional el va fer, per les festes de nadal , cap d'any va provar de farcir-lo amb torro, però per la majoria, el original va ser el millor. Els hi va agradar molt i no en va queda ni un trosset petit.
LA MASSA
30 gr. de sucre.
pell de 1/2 llimona sense la part blanca.
120 gr. de llet.
30 gr. de mantega.
15 g. de llevat fresc.
1 rovell d'ou .
300 gr. de farina de força.
un pessic de sal.
EL FARCIT
50 gr. de mantega a temperatura ambient
60 gr. de sucre.
2 cullerades de canyella molta.
50 gr. de nous picades grosses.
PER LA GLAÇA
20 gr. de clara d'ou.
50 gr. de sucre glaç.
PREPARACIÓ DE LA MASSA
1 er. posem el vas el sucre i la pela de llimona i polvoritzem 15 seg. vel. 10.
2 on amb l'espàtula, baixem els ingredients al fons del vas i afegim la llet , la mantega i el llevat. programem 1 mi. 37 º vel 2 .
3 er. afegim els rovells i barregem 4 seg. /vel 3.
4 art. Afegim la farina i la sal amassem 2 minuts vas tancat velocitat espiga.
PREPARACIÓ DEL FARCIT.
5é. Sense netejar el vas, posem la mantega, el sucre i la canyella i ho barregem 30 seg./vel. 2.
6é. Escalfem el forn a 180ºC.
7é. Quant la massa hagi doblat el volum, la posem sobre la superficie de treball
on hi haurem escampat farina i l'estirarem amb l'ajuda del corrou, fins tenir un
triangle mes o menys de 40 X 50. Estenem la crema per sobre i escampem les
nous per sobre. Ho enrotllem per la banda mes ample.

LA MASSA
30 gr. de sucre.
pell de 1/2 llimona sense la part blanca.
120 gr. de llet.
30 gr. de mantega.
15 g. de llevat fresc.
1 rovell d'ou .
300 gr. de farina de força.
un pessic de sal.
EL FARCIT
50 gr. de mantega a temperatura ambient
60 gr. de sucre.
2 cullerades de canyella molta.
50 gr. de nous picades grosses.
PER LA GLAÇA
20 gr. de clara d'ou.
50 gr. de sucre glaç.
PREPARACIÓ DE LA MASSA
1 er. posem el vas el sucre i la pela de llimona i polvoritzem 15 seg. vel. 10.
2 on amb l'espàtula, baixem els ingredients al fons del vas i afegim la llet , la mantega i el llevat. programem 1 mi. 37 º vel 2 .
3 er. afegim els rovells i barregem 4 seg. /vel 3.
4 art. Afegim la farina i la sal amassem 2 minuts vas tancat velocitat espiga.
PREPARACIÓ DEL FARCIT.
5é. Sense netejar el vas, posem la mantega, el sucre i la canyella i ho barregem 30 seg./vel. 2.
6é. Escalfem el forn a 180ºC.
7é. Quant la massa hagi doblat el volum, la posem sobre la superficie de treball
on hi haurem escampat farina i l'estirarem amb l'ajuda del corrou, fins tenir un
triangle mes o menys de 40 X 50. Estenem la crema per sobre i escampem les
nous per sobre. Ho enrotllem per la banda mes ample.
tallem el rotllo per la meitat , deixant un costat sense tallar
des pres creuem els dos costats deixant sempre el tros tallat per sobre i unim els extrem fent un tortell.
ho posem dins la safata del forn, folrada amb paper de cuina.
I el enfornem a 180º durant 20 minuts.
Mentre el tenim al forn fem la glassa ,
en un vol hi posem la clara del ou i la batem lleugerament, i afegim el sucre glas i ho barregem tot.
Retirem el tortell del forn i ho pintem amb la glaça per sobre.
És un dolç boníssim i molt espectacular!!!! No m'estranya que no quedi res!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
El vaig veure a la cuina de l'Olga i ara a tu... no puc tardar a fer-lo, però ara tot just hem començat a fer una miqueta de bondat... aaaixxxx!!!! me l'apunto perquè caurà.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Te una pinta!!!!
ResponElimina