A la revista del mes d'agost en Josep hi va trobar una joia de les que li agraden a ell, un repte i a mes que ens agradi a tots. Be a tots no els meus nens no hi ha manera que la tastessin,per el cafè, però els altres ens varem posar les botes.
Per 8 persones
Merenga
3 clares d'ou
120 g. de sucre
unes gotes de suc de llimona
1 pols de sal
Per la massa
100 grs. d'ametlles crues sense pell
100 grs. de galetes de xocolata
30 grs. sucre more
10 grs. de cacau ( ell hi va posar cacaolat )
30 grs. de mantega freda
1 cullerada de brandi ( no li varem posar)
El Gelat
400 grs. de nata amb un 35% de greix.
150 grs. de llet
150 grs. de sucre
10 grs. de cafè soluble
3 rovells d'ou
Per decorar
50 grs. de xocolata fosa.
Preparació de:
Merenga
1- escalfem el forn a 100 º
2- posem la papallona a les ganivetes, i posem les clares, el sucre, el suc de llimona i la sal.
Programem 3 minuts / 37 º / vel. 4. Posem el merenga a la manega pastissera i posem com
botonets sobre el paper sulfurat i a una safata per anar al forn.
3 -ho deixem dins el forn dos hores, desprès de les dues hores els desfem del paper hi els deixem al forn que es refredin i ho reservem.
Massa
4- Traiem la papallona i sense netejar el vas triturem les ametlles 10 seg. /vel 9. (nosaltres ja les havíem comprat triturades).
5- Afegim les galetes, el sucre, el cacau pur, la mantega i el brandi. Programem 15 seg./ Vel. 6 Posem aquesta pasta en el fons del motllo de 26 de diàmetre i cobrim una mica els costats també i ho deixem a la nevera per que es solidifiqui.
Gelat
6- Sense netejar el vas, posem la papallona a les ganivetes. Posem la nata i programem Vel. 3,5 sense temps, fins que la nata estigui muntada ( si posem una culleradeta de philadelphia, sempre ens quedarà ben muntada). Ho posem a un conc i la deixem a la nevera.
7- Sense netejar el vas, traiem la papallona i posem la llet , el sucre i programem 4 minuts /90º/vel. 2.
8- Afegim el cafè soluble i ho barregem 10 seg./ vel. 4.
9- Programem 30 seg. / vel.3 i anem afegint les rovells d'ou per el vocal. Desprès programem 3 minuts/ 90º/Vel. 4. Posem la mescla a un vol i el deixem refredar.(si ho volem que es refredi mes rapit, posem a un altre conc, aigua gel i aquest conc amb la barreja a dintre).
10- Quant estigui fred hi afegim la nata que em guardat a la nevera i la barregem molt suaument. Ho buidem sobre la massa i reservem al congelador com a minim 4 hores.
11- Transcorregut aquest temps ho desemmotllem i ho decorem amb el merenga i la xocolata fosa.
Ja esta preparat per servir.
5- Afegim les galetes, el sucre, el cacau pur, la mantega i el brandi. Programem 15 seg./ Vel. 6 Posem aquesta pasta en el fons del motllo de 26 de diàmetre i cobrim una mica els costats també i ho deixem a la nevera per que es solidifiqui.
Gelat
6- Sense netejar el vas, posem la papallona a les ganivetes. Posem la nata i programem Vel. 3,5 sense temps, fins que la nata estigui muntada ( si posem una culleradeta de philadelphia, sempre ens quedarà ben muntada). Ho posem a un conc i la deixem a la nevera.
7- Sense netejar el vas, traiem la papallona i posem la llet , el sucre i programem 4 minuts /90º/vel. 2.
8- Afegim el cafè soluble i ho barregem 10 seg./ vel. 4.
9- Programem 30 seg. / vel.3 i anem afegint les rovells d'ou per el vocal. Desprès programem 3 minuts/ 90º/Vel. 4. Posem la mescla a un vol i el deixem refredar.(si ho volem que es refredi mes rapit, posem a un altre conc, aigua gel i aquest conc amb la barreja a dintre).
10- Quant estigui fred hi afegim la nata que em guardat a la nevera i la barregem molt suaument. Ho buidem sobre la massa i reservem al congelador com a minim 4 hores.
11- Transcorregut aquest temps ho desemmotllem i ho decorem amb el merenga i la xocolata fosa.
Ja esta preparat per servir.
Nena!!! Ja era hora!!!
ResponEliminaFa mes de tres mesos que em vaig menjar aquest pastís a casa teva, la veritat és que en Josep és un crak per les postres!
escolta les coses van a poc a poc... no ens em d'estressar.... hahaha
ResponElimina