diumenge, 28 d’octubre del 2012

Pastis de formatge i crema pastissera a la canyella

A la revista d'aquest mes de thermomix, en Josep li va cridar l'atenció, aquest pastis, i es va posar a fer-lo.

PER LA BASE:
300 grs. de galetes maria
80 grs. de mantega.

FARCIT 1ª CAPA
300 grs. llet.
200 grs. de nata amb 35% de grassa.
2 ous.
100 grs. de sucre
50 grs. de maicena.
1 sobre de sucre vainilla.

FARCIT 2ª CAPA
300 grs. de de nata amb 35% de grassa.
250 grs. de formatge tipus philadelphia .
100 grs. de mel de canya.
2  rovells.
3 fulles de gelatina (hidratades amb aigua).

COBERTURA
2 cullerades de canyella molta.
crocant per decorar.

Per començar posem les galetes al vas i les triturem 8 seg. velocitat 7.
Afegim la mantega i programen 1 minut 50º velocitat 4.
Ho posem dins un motllo desmuntable de uns 24 cm. de diàmetre, i ho aixafem  amb una cullera, fins que quedi compacte. despres ho reservem. 
Despres posem la llet, la nata, el sucre, la maicena, el sucre vainilla, al vas sense netejar, i programem 7 minuts, 90º velocitat 4. Despres ho aboquem sobre la pasta de galeta i ho guardem a la nevera, per que qualli.  
Sense netejar el vas posem la nata i el formatge philadelphia, la mel i els rovells. 8 minuts, 90º, velocitat 4. Despres afegim la gelatina, escorreguda, per el vocal i barregem  30 segons velocitat 4.
Ho estirem sobre la 1a capa i ho tornem a posar a la nevera fins que qualli, aproximadament 3 hores.
Havans de servir , traiem l' aro del motlle, ajudats per un ganivet, despres hi posem la canyella per sobre i despres el crocant.






El resultat no es com el de la foto de la revista, però el que creiem es que la mel de canya es massa, fosca i per això a quedat com color a mus de xocolata. Es un pastis ideal per l'hivern ja que no es lleuger que diem.



sempre hi ha algú... que no pot esperar, a fer la foto, per  menjar.


 els golafre de casa li va agradar moltíssim  quant ens varem donar conta ja no hi havia pastis. Espero que us agradi  tan com el meu fill.













5 comentaris:

  1. Sembla que hagi d'estar boníssima aquesta combinació de formatge amb la crema i el toc de canyella!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si era bona, però no lleugera. Però,com totes les postes dolces, no en va quedar ni les engrunes.

      Elimina
  2. Quin pastís! No el coneixia......Llàstima que no puc practicar amb aquest tipus de pastissos....a la família no agraden els pastissos de formatge...
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que es una llàstima, Olga,
      A casa els hi encanta, el formatge, de qualsevol manera.
      fins aviat
      Montse

      Elimina
  3. Jo tampoc no m'hi hagués pogut resistir. Em passaria igual que al golafre de la casa. Mmmm...

    ResponElimina