diumenge, 25 de març de 2012

CAP DE SETMANA DE RELAX

Ni basquet, ni futbol, quin miracle. 
Em aconseguit tenir un cap de setmana complert sense cap competició, no sabíem que fer.... Be si, el divendres en Josep va anar a carregar de farines Ylla de Vic, per poder-nos posar a la cuina, molta estona provant receptes, amb aquesta farina.
El dissabte el vespre varem començar a provar la farina per fer la pizza setmanal.
Avui que han canviat l’hora m’havia proposat aixecar-me aviat, però de sobte a sigut molt tard, en Josep no havia canviat l’hora!
Ho sigui que els croissants que  volia fer per esmorzar, no ha sigut  viables per falta de temps.
Hi em començat a fer coses sense to ni so. Però a la fi a vingut tot rodat, semblava que cada cap de setmana ho fèiem.
Primer he preparat una massa mare, per demà fer llonguets. Hi he tingut un “ intrús” a la cuina que també volia fer coses, amb la farina,  ho sigui que ha començat, a fet Doowaps, amb la farina especial de brioix –Ylla , era la seva primera massa de brioix, hi com que sempre fa coses rapidíssimes, l’ha trobat molt llarga de fer.

DOOWAPS AMB THERMOMIX.
Ingredients:
110 grs. de llet entera a temperatura ambient
25gr. de llevat fresc
30gr. de oli d’oliva
1 rovell d’ou (guardem la clara per pintar-los al final).
1 Cullerada de vainilla liquida (com que no en teníem em agafat flor de taronger).
250gr. de farina de força (nosaltres hi em posat la farina Brioix-Ylla).
40 gr. de sucre.
Un pesic de sal
50gr. de gotes de xocolata.
Elaboració:
Pesem les gotes de xocolata i les guardem al congelador.
Posem la llet, el llevat al vas, 3 minuts 37ª velocitat 3.
Afegim l’oli, el rovell d’ou, la vainilla, la farina, el sucre, la sal i programant 3 minuts amb el vas tancat, velocitat espiga.
Posem la massa dins un vol amb oli i la tapem amb film i ho deixem reposar fins que dobli el volum. (+o- 1h. a uns 23º).
Desprès la massa la posem sobre el marbre enfarinat hi la partim per la meitat i de cada part la tornem a partir amb tres parts i cada part per la meitat, així surten 12 panets. Després aplanem la massa i posem al mig les gotes de xocolata, tapem i amb les mans fem una bola amb la massa. Les posem sobre paper de coure hi les tornem a deixar llevar,  tapades amb un drap, durant una hora o quant hagin doblat el volum, desprès  els pintem amb la clara d’ou batuda i els posem al forn, prèviament escalfat a 180ª uns 10 minuts o fins que estiguin daurats, segons el forn.
Han quedat boníssims.
Quant ha estat de la thermomix, sense netejar-la, cosa molt important,  he posat els ingredients per fer la Pasta de Full ràpida amb  la recepta que li varen donar els de farines Ylla, a en Josep el dia que va anar a la presentació de la farina.



PASTA DE FULL RÀPIDA
Ingredients:
200gr. de mantega tallada a trosso petits i congelada.
200 gr. de farina Brisa Hojaldre
90 gr. d’aigua gelada
½ cullerada petita de sal.
Elaboració:
Posem tots els ingredients dins el vas i programem 20 segons, velocitat 6.
Traiem la massa del vas i  jo l’he posat dins una bossa hermètica i ben tancada, dins la nevera uns 20 minuts.
Posem farina sobre el marbre i estirem la massa amb un corró fent un rectangle, plaguem la massa amb tres parts, una sobre l’altre i tornem a estirar.
Si volem croissants ho ferm tres vegades aquesta operació , si volem una coca, ho farem cinc.
Quant estigui preparada la posem dins la nevera uns 20 minuts havans d’utilitzar-la.
Quant ha passat els 20 minuts em agafat tres pomes hi les em tallat, escampant-les, sobre la massa, hi em espolsat sucre per sobre i l’hem posat al forn, pre-escalfat a 195ª i l’hem cuit de 20 a 25 minuts. Quant hem cregut que estava, hi em passat la melmelada de préssec per sobre i desprès, el meu cuiner m’ha acabat fent-la mes rossa, perquè havia quedat massa blanca per el seu gust, mentre jo netejava la Thermomix, hi començava a fer l’arròs Caldos.

ARRÒS CALDOS AMB THERMOMIX
Ingredients:
400g. d’ escopinyes
200g. de musclos.
100g. sèpia
800gr. d’aigua
2 branques de julivert, nomes les fulles.
3 brincs de safrà.
1 culleradeta de sal
150gr. de vi blanc.
1 suc de taronja.
1 all
200gr. de tomàquet triturat.
70gr. d’oli d’oliva.
350g, d’arròs.
Elaboració:
Posem les escopinyes amb un pot amb aigua freda i sal, perquè treguin tota la sorra que puguin portar. Netegem les musclos.
Posem l’aigua dins el vas. Les escopinyes i els musclos al varoma. Programem 21 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
Afegim el julivert, el safrà, la sal , el vi, el suc de taronja. Programem 30 segons, velocitat 7. Quant esta ho reservem.
Posem l’all al vas, la tomata , programem 3 segons , velocitat 5, amb l’espàtula baixem el que ha quedat per les parets i afegim el oli i  la sèpia, programem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. I traiem els calamars i fem 5 minuts mes.
Afegim l’arròs  i programem 2 minuts, 100º, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
Desprès hi afegim el caldo que havíem reservat  i programem 13 minuts 100º, gir a la esquerra, velocitat cullera.
Quant tot això esta, ho provem i si creiem que no es prou cuit el deixem uns minuts mes. Desprès afegim les sèpies i els musclos, sense clova per el forat. Hi ho deixem uns dos minuts dins el vas.
Posem les escopinyes a la plata on servirem l’arròs i desprès hi posarem l’arròs per sobre i ho barrejarem tot, llest per servir.


Però amb tot això ens quedava que menjaríem de segon plat i em fet unes ales de pollastre amb salsa de soja amb thermomix.

ALES DE POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA AMB THERMOMIX.
Ingredients:
670gr. d’ales de pollastre
1 all
75gr. de tomàquet  fregit.
25gr. de vi
15gr. d’aigua
1 pastilla de caldo
25gr. de salsa de soja.
Elaboració:
Posem dins el vas tots els ingredients i programem 20 minuts al varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
Hi ja es pot servir.


Hi amb aquesta ultima recepta em tingut tot el dinar i berenar preparat, ens em assegut a taula ven satisfets del mati curtíssim del diumenge.
Espero que a us hagin agradat aquestes receptes, i en proveu algunes i si feu alguna variació ens ho expliqueu.
A m’ en oblidava, aquesta tarda m’han regalat aquest ganivets, espero no tallar-me cap dit i fer-los servir molt.

Fins aviat.

2 comentaris:

  1. Jo també tinc caps de setmana com els teus!!! ...i quan arriba un cap de setmana lliure.....no t'ho pots ni creure!!! I també em passa com a tu, aprofito per....cuinar!!!
    També tinc Thermomix, així que segur que provo de fer alguna de les teves receptes.
    Acabo de fer-me seguidora del teu blog!!!
    Petons!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Si es molt dur però ara ja arriba el final de temporades i farem vacances i tindrem temps per nosaltres, al menys això es el que espero cada any, i no sempre es compleix. Es una bona màquina, i ajuda moltisim, Moltes gràcies Olga,per fer te seguidora.
    Molts de petons i abraçades ens seguirem veient per la xarxa.

    Montse

    ResponElimina