Ni basquet, ni futbol, quin miracle.
Em aconseguit tenir un
cap de setmana complert sense cap competició, no sabíem que fer.... Be si, el
divendres en Josep va anar a carregar de farines Ylla de Vic, per poder-nos posar a la cuina, molta estona provant
receptes, amb aquesta farina.
El dissabte el vespre varem començar a provar la farina per
fer la pizza setmanal.
Avui que han canviat l’hora m’havia proposat aixecar-me
aviat, però de sobte a sigut molt tard, en Josep no havia canviat l’hora!
Ho sigui que els croissants que volia fer per esmorzar, no ha sigut viables per falta de temps.
Hi em començat a fer coses sense to ni so. Però a la fi a
vingut tot rodat, semblava que cada cap de setmana ho fèiem.
Primer he preparat una massa mare, per demà fer llonguets.
Hi he tingut un “ intrús” a la cuina que també volia fer coses, amb la farina, ho sigui que ha començat, a fet Doowaps, amb
la farina especial de brioix –Ylla ,
era la seva primera massa de brioix, hi com que sempre fa coses rapidíssimes,
l’ha trobat molt llarga de fer.
DOOWAPS
AMB THERMOMIX.
Ingredients:
110 grs. de llet entera a temperatura ambient
25gr. de llevat fresc
30gr. de oli d’oliva
1 rovell d’ou (guardem la clara per pintar-los al final).
1 Cullerada de vainilla liquida (com que no en teníem em
agafat flor de taronger).
250gr. de farina de força (nosaltres hi em posat la farina
Brioix-Ylla).
40 gr. de sucre.
Un pesic de sal
50gr. de gotes de xocolata.
Elaboració:
Pesem les gotes de xocolata i les guardem al congelador.
Posem la llet, el llevat al vas, 3 minuts 37ª velocitat 3.
Afegim l’oli, el rovell d’ou, la vainilla, la farina, el
sucre, la sal i programant 3 minuts amb el vas tancat, velocitat espiga.
Posem la massa dins un vol amb oli i la tapem amb film i ho
deixem reposar fins que dobli el volum. (+o- 1h. a uns 23º).
Desprès la massa la posem sobre el marbre enfarinat hi la
partim per la meitat i de cada part la tornem a partir amb tres parts i cada
part per la meitat, així surten 12 panets. Després aplanem la massa i posem al
mig les gotes de xocolata, tapem i amb les mans fem una bola amb la massa. Les
posem sobre paper de coure hi les tornem a deixar llevar, tapades amb un drap, durant una hora o quant
hagin doblat el volum, desprès els
pintem amb la clara d’ou batuda i els posem al forn, prèviament escalfat a 180ª
uns 10 minuts o fins que estiguin daurats, segons el forn.
Quant ha estat de la thermomix, sense netejar-la, cosa molt
important, he posat els ingredients per
fer la Pasta de Full ràpida amb la
recepta que li varen donar els de farines Ylla, a en Josep el dia que va anar a
la presentació de la farina.
PASTA
DE FULL RÀPIDA
200gr. de mantega tallada a trosso petits i congelada.
200 gr. de farina Brisa
Hojaldre
90 gr. d’aigua gelada
½ cullerada petita de sal.
Elaboració:
Posem tots els ingredients dins el vas i programem 20
segons, velocitat 6.
Traiem la massa del vas i
jo l’he posat dins una bossa hermètica i ben tancada, dins la nevera uns
20 minuts.
Posem farina sobre el marbre i estirem la massa amb un
corró fent un rectangle, plaguem la massa amb tres parts, una sobre l’altre i
tornem a estirar.
Si volem croissants ho ferm tres vegades aquesta operació ,
si volem una coca, ho farem cinc.
Quant estigui preparada la posem dins la nevera uns 20
minuts havans d’utilitzar-la.
Quant ha passat els 20 minuts em agafat tres pomes hi les
em tallat, escampant-les, sobre la massa, hi em espolsat sucre per sobre i
l’hem posat al forn, pre-escalfat a 195ª i l’hem cuit de 20 a 25 minuts. Quant hem
cregut que estava, hi em passat la melmelada de préssec per sobre i desprès, el
meu cuiner m’ha acabat fent-la mes rossa, perquè havia quedat massa blanca per
el seu gust, mentre jo netejava la Thermomix, hi començava a fer l’arròs
Caldos.
ARRÒS
CALDOS AMB THERMOMIX
Ingredients:
400g. d’ escopinyes
200g. de musclos.
100g. sèpia
800gr. d’aigua
2 branques de julivert, nomes les fulles.
3 brincs de safrà.
1 culleradeta de sal
150gr. de vi blanc.
1 suc de taronja.
1 all
200gr. de tomàquet triturat.
70gr. d’oli d’oliva.
350g, d’arròs.
Elaboració:
Posem les escopinyes amb un pot amb aigua freda i sal,
perquè treguin tota la sorra que puguin portar. Netegem les musclos.
Posem l’aigua dins el vas. Les escopinyes i els musclos al
varoma. Programem 21 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
Afegim el julivert, el safrà, la sal , el vi, el suc de
taronja. Programem 30 segons, velocitat 7. Quant esta ho reservem.
Posem l’all al vas, la tomata , programem 3 segons ,
velocitat 5, amb l’espàtula baixem el que ha quedat per les parets i afegim el
oli i la sèpia, programem 5 minuts,
temperatura varoma, velocitat 1. I traiem els calamars i fem 5 minuts mes.
Afegim l’arròs i
programem 2 minuts, 100º, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
Desprès hi afegim el caldo que havíem reservat i programem 13 minuts 100º, gir a la
esquerra, velocitat cullera.
Quant tot això esta, ho provem i si creiem que no es prou
cuit el deixem uns minuts mes. Desprès afegim les sèpies i els musclos, sense
clova per el forat. Hi ho deixem uns dos minuts dins el vas.
Posem les escopinyes a la plata on servirem l’arròs i
desprès hi posarem l’arròs per sobre i ho barrejarem tot, llest per servir.
Però amb tot això ens quedava que menjaríem de segon plat i
em fet unes ales de pollastre amb salsa de soja amb thermomix.
ALES
DE POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA AMB THERMOMIX.
Ingredients:
670gr. d’ales de pollastre
1 all
75gr. de tomàquet
fregit.
25gr. de vi
15gr. d’aigua
1 pastilla de caldo
25gr. de salsa de soja.
Elaboració:
Posem dins el vas tots els ingredients i programem 20
minuts al varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera.
Hi ja es pot servir.
Hi amb aquesta ultima recepta em tingut tot el dinar i
berenar preparat, ens em assegut a taula ven satisfets del mati curtíssim del
diumenge.
Espero que a us hagin agradat aquestes receptes, i en
proveu algunes i si feu alguna variació ens ho expliqueu.
A m’ en oblidava, aquesta tarda m’han regalat aquest
ganivets, espero no tallar-me cap dit i fer-los servir molt.
Fins aviat.
Jo també tinc caps de setmana com els teus!!! ...i quan arriba un cap de setmana lliure.....no t'ho pots ni creure!!! I també em passa com a tu, aprofito per....cuinar!!!
ResponEliminaTambé tinc Thermomix, així que segur que provo de fer alguna de les teves receptes.
Acabo de fer-me seguidora del teu blog!!!
Petons!!
Olga
Si es molt dur però ara ja arriba el final de temporades i farem vacances i tindrem temps per nosaltres, al menys això es el que espero cada any, i no sempre es compleix. Es una bona màquina, i ajuda moltisim, Moltes gràcies Olga,per fer te seguidora.
ResponEliminaMolts de petons i abraçades ens seguirem veient per la xarxa.
Montse