dissabte, 30 de juliol del 2011


DONUTS

M’han demanat que comenci a posar les receptes de les fotos que vaig penjar l’altre dia, per això començo per els Donunts, que es la que agrada mes als nens.

Per  fer la massa:

250 g. de farina de força

1 culleradeta de sal

25 gr. de sucre

25 gr. de llevat fresc

100 gr. de llet

1 ou gran

40 gr. de mantega a temperatura ambient

Oli de gira-sol per fregir.

Per el glacejat blanc:

150 gr. de sucre en pols

1 culleradeta d’extracte de vainilla

2 cullerades soperes d’aigua.

Tamisem  la farina, la sal i el sucre i formem un volca. Desfem el llavat amb la llet i el posem al centre del volca amb el ou. Ho barregem tot amassant be, si tenim masadora ens serà mes fàcil, l’amassem fins que formem una bola. Desprès hi afegim la mantega a daus de mica en mica fins aconseguir una massa homogènia, sabrem que tenim una massa perfecte, quant no ens enganxi els dits.

Posem la massa dins un conc, on l’hem untat prèviament, ho tapem amb paper film perquè no faci crosta. Ho posem a la nevera fins el dia següent.

Posem una mica de farina sobre el marbre i posem la massa i la amassem una mica amb les mans i amb el corró ho allisem uns 6 mm. d’amplada. Tallem a amb dos rodones la pasta, com donuts i els posem sobre una safata sobre paper sulfurat hi posem un drap de cuina a sobre i els deixem pujar a un lloc càlid unes dos hores.

Un cop hagin doblat el volum omplim un casso d’oli i l’escalfem, hi anem posant els donuts que quedin daurats per els dos costats i els traurem i els posarem sobre paper absorbent  per que marxi el oli dels donuts. Quant els hàgim fet tots fem el glacejat, amb un vol hi afegim el sucre, el extracte de vainilla i les dues cullerades d’aigua ho barregem fins que tinguem una pasta homogènia. Desprès es xuquem amb la pasta ho agafem la pasta i la pintem sobre els donuts el que ens vagi mes be.

Penseu que els donuts al mateix dia son boníssim i perquè no perdin aquest gust jo els congelo i desprès els descongelo al microones i queden com acabats de fer.

Boníssims, Espero que també us agradin.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada