diumenge, 9 d’octubre de 2011

BACALLÀ A LA MEL AL PERFUM DE TARONJA RECEPTA DE LA MIREIA CARBÓ


Diumenge passat em va venir  l’ inspiració i el temps per agafar el llibre de la Mireia Carbó i buscar receptes sobre bacallà.
 Bacallà a la llauna sense llauna, molt senzill, bacallà a la mel al perfum de taronja, això sembrava millor.
Recepta:
4 talls de lloms de bacallà
3 o 4 cullerades de mel
2 cebes
1 taronja molt maca
1 grapadet de panses
1 grapadet de pinyons
Farina
Aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre.
Tenia un problema no tenir tots els ingredients, ho sigui que vaig fer la meva versió, reduïda d’ingredients.
Vaig assecar els trossos de bacallà  amb paper de cuina, els vaig enfarinar, i els vaig fregir, amb compta perquè no es tranquessin, els girem amb les espàtules. Desprès els vaig deixar sobre paper absorbent, per que deixessin anar l’oli. Nomes tenia 4 cebetes petites, ho sigui que les vaig pelar i les vaig tallar a lamines, posades dins una cassoleta i un raig d’oli deixar-les coure, a foc lent ,i anar remenant, fins que fossin tendres i transparents, quant van estar preparades, agafem una cullerada de farina i la mel i ho barregem tot i desprès, hi anem afegim a poc a poc l’aigua i ho anem barrejant fins que es lligui, i quedi una salsa ven lligada, la testem i rectifiquem de salt i un punt de pebre, si es necessari. I afegim a la salsa, si en tenim, les panses , els pinyons i els talls de bacallà. Deixem que faci la xup xup. Si tenim taronja la tallem a trossets i també li afegim. Guardem un parell de grills per decorar. I tot hi faltant ingredients, aquí teniu el resultat, va quedar  un dolç i salat  boníssim. Ho sigui que podem canviar el nom per Bacallà a la mel a seques.
Espero que us agradi.

1 comentari:

  1. Quina bona pinta aquest bacallà, a casa segur que triumfaría amb aquesta recepta perquè els i encanta el bacallà.

    ResponElimina